De kinderen

Groep 1, 2

In augustus zijn we gestart met 8 kinderen in groep 1 en 10 kinderen in groep 2. Vanaf januari stromen er weer “nieuwe” kinderen in.

Wij werken met thema’s, zoals de seizoenen, familie, bijen enz.. Daar zijn ook foto’s van te vinden op deze website.

Juf Hilly Bruin en juf Sietsche Atsma dragen samen zorg voor deze groep.

Groep 3,4

Welkom in groep 3 en 4!

Groep 3 en 4 bestaat uit 19 kinderen. In groep 3 zitten zeven  kinderen en groep 4 bestaat uit twaalf kinderen. Op de middagen komt groep 5 ons vergezellen. In groep 5 zitten 10 kinderen.

Op dinsdag, woensdag en donderdag staat juf Janke voor de groep. Op de maandag en vrijdag is juf Pauline in de groep.

In groep 3 staat leren lezen centraal. Hiervoor gebruiken we de methode ‘Lijn 3’.  Dit is een nieuwe methode voor het aanvankelijk lezen. In deze methode wordt ook aandacht besteed aan spelling, taal, woordenschat en wereldoriëntatie. Ook leren de kinderen schrijven en rekenen.

In groep 4 gaan we natuurlijk door met het leren lezen. De vakken taal, spelling en begrijpend lezen zijn nieuw voor de kinderen.

Via de website kunt u op de hoogte blijven van wat er allemaal gebeurt in de klas en waar we mee bezig zijn.

We gaan er een leerzaam en gezellig jaar van maken.
Juf Janke en juf Pauline

Groep 5,6

Dit schooljaar, 2016 – 2017,  zitten  er 22 kinderen in groep 5 (10) en 6 (12).

Maandag-en dinsdagochtend krijgen ze les van meester Berend, woensdagochtend van juf Antje Rixt en donderdagochtend en vrijdag van juf Inge.

De overige middagen zit groep 5 bij 3/4 en groep 6 bij 7/8.

Groep 7,8

Hallo allemaal.

Wij zijn de leerlingen van groep 7 en 8. U ziet ons hier, samen met juf Willy, op de foto.
We zitten dit jaar met 12 leerlingen in de bovenbouw; 8 in groep 8 en 7 in groep 4.
Iedere maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag  komt groep 6 bij ons in het lokaal en zijn we met 22 leerlingen.

Natuurlijk gaan we dit schooljaar weer hard aan de slag met de verschillende schoolvakken.
Nieuw voor groep 7 is het vak Engels  en groep 8 wacht dit jaar de drempeltest en de keuze voor de vervolgschool.